Önmagadként létezni

Miért nehéz felvállalni magunkat?

Sokszor találkozom a konzultációk során azzal és a saját életemben is így volt ez sokáig, hogy az emberek nem vállalják fel a véleményüket, érzéseiket azt, amit gondolnak a világról.
Ez bennük a kudarc a sikertelenség érzését váltja ki, és felveszik az álarcot, ami mögé bújhatnak.
Önmagadként létezni olykor nem is könnyű feladat. Amikor azt érzed, hogy a múlt, a rossz beidegződések korlátoznak, akkor ne szenvedj tovább, hívj ma!

Miért nehéz mégis önmagadként létezni ?

Vegyük a családot, ami az első helyen van a nevelésünkben, a gyereket Anya, Apa nevelik, átadni csak azt tudják, ami nekik is van, a saját tudásukat, értékrendjüket. Ne érts félre, ez nem rossz, hiszen a szüleinket mi választjuk, általuk tanulhatjuk meg mindazt, ami kell ahhoz, hogy amit felvállaltunk erre az életre megtanuljuk. Ők adják nekünk az első csomagot.
Sok családban nem „divat” az érzésekről beszélni, kimutatni, a gyerek megtanulja ezeket elnyomni. Aztán azt is megtanítják vele, hogy csak akkor szerethető, ha úgy viselkedik, ahogy a szülők elvárják, csak akkor érdemes a dicséretre, ajándékokra, ha……… Megtanítják a megalkuvást azt, hogy ne vállaljuk önmagunkat, mert akkor nem vagyunk jók, szerethetők. Elkezdünk sajnálatból, megfelelési kényszerből, félelemből működni. Ez lesz a biztonságos számunkra.

önmagadként létezni olykor nehéz

Az életben jönnek a nehéz helyzetek a kapcsolatokban, munkahelyen és mi nem állunk ki magunkért, nem vállaljuk fel a gondolatainkat, érzéseinket, mert azt tanultuk, hogy ez nem biztonságos, mert nem leszünk szerethetők. Kerüljük a konfliktusokat mert nem tanultuk meg elfogadni, hogy másoknak más a véleménye, és főleg, hogy lehet kulturáltan vitatkozni, (eszmét cserélni). Az, hogy mások másként vélekednek bizonyos dolgokról nem arról szól, hogy nekem nem lehet saját véleményem vagy az én véleményem nem lehet jó.
Minden nehéz helyzet azért alakul ki mert nem vállaljuk fel magunkat, nem aszerint élünk, gondolkodunk ahogy valójában szeretnénk. Gondold végig, hányszor nem szóltál valamiért mert nem akartad megbántani a másikat vagy meg kellett volna mondanod, hogy nem értesz egyet és Te nem tetted.

NEM VÁLLALTAD FEL MAGAD!

Tudod mi a megoldás?

Az, hogy végre kilépsz a komfortzónádból, ez soha nem könnyű, veszel egy mély levegőt és beleállsz végre, szembenézel a nehéz helyzetekkel, az emberekkel és mindennel.
BÁTRAN, nem dacból, nem önzőségből csak a saját érzéseid, gondolataid mentén.


Vállald, hogy EZ VAGYOK ÉN, így ÉRZEK, így GONDOLOM, így AKAROK ÉLNI.

Igen, ezt kell tenned, tudom, hogy nem könnyű, én is átéltem ezt, de sikerült felvállalnom magam.
Igen, kell hozzá ÖNISMERET, BÁTORSÁG, most van itt az idő, hogy ezt megtedd?!

A legjobb alkalom mindig itt és most van, nem holnap vagy holnapután.
  • Gondold végig, miért vagy itt a földön, mi a feladatod?
  • Ne gondolj nagy dolgokra, persze ez lehet számodra nagy dolog.
  • Mik azok a dolgok, amivel nehezen boldogulsz?
  • Milyen olyan helyzetek, szituációk jönnek szembe veled, ami rendszeresen ismétlődik az életedben?

Valószínűleg ezeken kell dolgozz, ezeket kell megfejlődnöd.

KALANDRA FEL! 🙂
Alpár Zsuzsi
Bővebb információért vedd fel velem a kapcsolatot!

Nézd meg a Facebook oldalam is!