Lehetőség

 „Ha valamit lehetetlennek tartasz keresd meg hozzá a lehetőséget” Bruce Lee

Lehetőség

Mielőtt megismerkedtem a theta healing ® technikával, pont a lehetőségeimen, gondolkodtam,mi a dolgom, a célom ebben az életemben. Úgy éreztem, hogy valami új dologba kell fognom, mert amit addig csináltam sem anyagilag, sem lelkileg nem elégített ki.

Elmentem egy kineziológushoz aki theta healing ®-gel is foglalkozott és mi után két konzultáción túl voltam,ami sok dolgot feloldott bennem, jött velem szemben egy theta healing ® nyílt nap, amit megláttam és rögtön tudtam, hogy ott a helyem. Aztán elkezdődött az alap tanfolyam amit elvégeztem, olyan hatással volt rám, hogy tudtam itt nem állok meg és, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Arra fókuszáltam, hogy hogyan tudnék magamon segíteni, mik a lehetőségeim. Nem keseredtem el, és nem gondoltam, nekem semmi nem sikerül, kerestem a lehetőséget merre induljak el.

Ne a bajra, nehézségre fókuszáljunk, bár tudom ez nem könnyű hanem a lehetőségekre. Gyakran töltjük az időnket azzal, hogy rágódunk a múlton, aggódunk a jövőn. Ezért úgy érezzük nem vagyunk boldogok. Ugyanis életünkben történt események olyan érzéseket váltanak ki belőlünk amilyennel felruházzuk őket. Ettől függően érezzük magunkat boldognak vagy boldogtalannak, szerencsésnek vagy szerencsétlennek.   Nem mindegy hová helyezzük a fókuszunkat. Változtathatunk a hozzáállásunkon és ezzel növeljük az önbizalmunkat, mert az önbizalom alappillére a lehetőségre való koncentrálás.

És jöjjön egy mese arról, hogy ne ítéld meg a dolgokat:

Volt egy kis faluban egy öreg gazda, akinek elcsatangolt az egyetlen lova. Jöttek a szomszédok és mondták neki most milyen szerencsétlen vagy, rossz sors köszönt reád, mert elveszett a lovad. Az öreg csak annyit mondott, nem tudom ez jót jelent vagy rosszat azt majd az idő eldönti.

Rövid időn belül vissza tért a ló magával hozott 5 vadlovat. A falusiak most is mondták az öregnek, milyen szerencsés mert most ilyen sok lova van. Az öreg erre is azt felelte,hogy az idő majd eldönti ez jót jelent-e vagy rosszat. Az öreg fia pár nap múlva a lovak betörésével foglalkozott, leesett a lóról és eltörött a lába, a falusiak most is mondták neki, milyen szerencsétlen mert az egyetlen segítségének eltört a lába. Az öreg megint csak annyit mondott, hogy nem tudja ez jót jelent vagy rosszat.

Nemsokára a király emberei jöttek a faluba és elvitték a hadra fogható embereket mert az ország háborúba keveredett a szomszéd országgal. Az öreg ember fiát nem vitték el mert el volt törve a lába. Megint ott volt a falu és mondták az öregnek szerencsés vagy mert a te fiadat nem vitték a háborúba. Az öreg megkérdezte miért vontok le mindig következtetéseket? senki sem tudja még mi lesz,senki sem elég bölcs ahhoz hogy megállapítsa ez áldás vagy átok azt csupán az isten tudja.  Az öreg ember megelégedett azzal amit tudott és nem foglalkozott azzal amit nem volt képes megérteni.

Alpár Zsuzsi                                                                                                                                                                                             Theta Healing ® konzulens